iPad i undervisningen – debat og videndeling 

Home Udfordringer

Udfordringer

Det giver en del udfordringer at bruge iPads i skolesammenhæng. Udfordringer som hænger sammen med, at iPads er udviklet til enkeltbrugere/consumer, og ikke til at bruge i større sammenhænge, som en skole. Vi ikke helt har fundet en løsning på alle udfordringerne endnu.

 

Apple-id

I Odder har vi tildelt elevers og læreres iPad forskellige Apple-id konti. Vi har lavet 4 konti, én til lærerne, og tre til eleverne. En til hver af de tre faser: Indskoling, Mellemtrinet og Udskolingen. Derefter har alle elever og lærerer selv oprettet deres egne Apple-id konti. Det giver en del udfordringer, fordi vi ved opdatering af iPads på skolekonti, er nød til at have fat i hver enkelt iPad, logge dem ud af elevernes/lærernes egen konto, og derefter logge ind på skolekonto. Det er lidt af en udfordring, når man skal administrere 700 iPads. Når jeg finder en løsning, skal jeg nok skrive det her på bloggen.

SkoleIntra

Vi har et problem med at sende dokumenter til SkoleIntra. Hvis man skriver et dokument, i feks. Pages, så er det ikke muligt at vedhæfte det, og sende det over Intra. Indtil videre er man nød til at sende det med mail, for derefter at finde en PC eller MAC, hvor man så kan sende det over Intra. Lidt bøvlet. Har du nogle forslag?

Deling af dokumenter og filer

Hvis man skal have et dokument eller en anden fil ud fra iPaden, Dele, så skal det mailes. Det betyder at den deling af filer, vi før har haft over Skoleintra ikke er mulig at benytte direkte. Vi har i kommunen valgt at få oprettet gmail konti til alle elever og lærere, der er bundet op på UNI-login. Google har klaret at lave det for os, og vi har fået vores eget domæne navn på: UNIlogin brugernavn@odsko.dk, i stedet for @gmail.com. En anden mulighed vi også afprøver er at bruge Dropbox. Med mapper til hver klasse og fag.

Nu har det norske konsulent firma Rikt fået lavet en portal der hedder Connect. Den giver nogle muligheder for at løse dette problem. Prøv at kigge her

no Flash

Apple har valgt, at det ikke er muligt at køre Flash på en iPad. Her er en mulig forklaring. Det er der nogen der synes er træls, men det er der ikke noget at gøre ved. Vi vælger derfor ikke at bruge de undervisningsprogrammer der bruger Flash. Flere forlag arbejder hårdt for at gå over til todesproget HTML5 istedet. Men der er meget andet der i stedet kan bruges.
Fornyligt er der kommet en browser, der gør det muligt at se hjemmesider med Flash. Den hedder iSwifter. Prøv at se her

iPads der går i stykker

Det har vist sig, at en iPad kan være en temmelig skrøbelig device. Vi har i løbet af de første måneder haft en hel del iPads der er faldet på gulvet og glaspladen er gået itu, på trods af, at de har været i et rimeligt emballeret cover. Indtil videre har vi ikke fundet en bedre løsning. Så der ligger en stor pædagogisk opgave i, at få eleverne til at passe bedre på dem.

Apple support

Apple har deres egen support site, hvor der er meget hjælp at hente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + thirteen =